Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne pod okiem szefa wyjątkowej kuchni w Bank Żywności w Olsztynie. Wczoraj praktyczne i teoretyczne szkolenie przeszli uczniowie kl. 5 i 6 w czwartek 5 stycznia. Dowiedzieli się i własnoręcznie sprawdzili jak gotować, aby nie marnować. Zweryfikowali swoją wiedzę o tym, jak i co kupować, aby nie marnować oraz jak odpady segregować i o środowisko z troską dbać. Jesteśmy dumni z naszej młodzieży – mają bardzo dużą świadomość skutków marnowania żywności, wiedzą jak na codzień tego unikać; od wczoraj, także kilka trików kuchennych pozwoli im maksymalnie wykorzystywać warzywa podczas przygotowywania posiłku, by jak najmniej trafiało do kosza.

Warsztat i sesję poprowadzili dla nas: Justyna Staszkiewicz – edukator, Aleksandra Matias – dietetyk, Maciej Maciejewski – szef kuchni. Dziękujemy!